My Twitter Feed

February 25, 2018

Njoftim

abc

~N J O F T I M~ Federata e Shoqatave Shqiptare në Greqi Seksioni i arsimit Në vigjilje të vitit të ri akademik shkollor 2015 -2016, në shkollën shqipe (mësimi plotësues) pranë Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi, kanë filluar regjistrimet. Regjistrimet do të kryhen 2 herë në javë në ditët e marta dhe të premte të këtij muaji, pranë zyrës së Federatës në adresën: Kapodistriou 38 & 3-i Spetembriou, kati i 4-t Omonia – Athinë Tel.:+30 695 538 4902 Tel.: +30 210 524 7933 Shkolla fillon në 1 Tetor 2015. Ju mirëpresim

Read More

Njoftim – Kujdes!

pasaporta

Njoftim – Kujdes! Keqinterpretime të ligjit 4332/2015 për fitmin e nënshtetësisë greke nga fëmijët e lindur apo të shkolluar në Greqi! Federata e Shoqatave Shqiptare në Greqi, pas pyetjeve të shumta si dhe pas keqinterpretimeve të ligit 4332/2015, të adresuara tek ne të tipit: “Avokati/ja ime më ka thënë se e fitojnë fëmijët nënshtetësinë -edhe pse nuk kemi dokumente-, dhe menjëherë pas tyre e fitojnë edhe ne”, si dhe shumë të tjerë të cilët nuk disponojnë leje qendrimi jo Titullare, ju këshillon të bëni kujdes, se JO të GJITHË kanë të drejtën e aplikimit. Për më shumë detaje lexoni më…

Read More

Njoftim!

kd

Njoftim! Ditën e Enjte, më dt. 3/09/2015, në orën 18:30 në ambientet e Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi zhvillohet mbledhja e radhës e kryesisë së Federatës. Ftohen të marrin pjesë të gjithë kryetarët e shoqatave që aderojnë në Federatë. Kjo mbledhje është e një rëndësie të veçantë. Rendi i ditës do të përmbajë për diskutim tematika aktuale siç janë: gjendja e vështirë e komunitetit, situata e re pas miratimit të ligjit 4332/2015, arsimi dhe shumë çështje të brendshme të Federatës. Për F.SH.SH.G Zëdhënësja e shtypit Brikena Qama

Read More

Njoftim – Ανακοίνωση!

pas

Njoftim – Ανακοίνωση! Federata e Shoqatave Shqiptare në Greqi, në kuadër të realizimit të objektivave të saj, mbështetur në Statut, me epiqendër bashkëatdhetarët (emigrantët) vazhdon përpjekjet e saj pa pushim. Pas ankimeve të shumta nga bashkëatdhetarë që kanë aplikuar në Ministrinë e Brendashme dhe dosjet e tyre, për vitet 2011, 2012, 2013 & 2014, ose nuk janë shqyrtuar ende ose varjon dhënia e vendimit, Federata erdhi në kontakt me organin kompetenet. Pas takimit me përfaqësuesin zyrtarë të Ministrisë së Brendshme, Departamenti i Emigracionit, seksioni i Pierut, Ju bëjmë me dije se të gjithë ata shtetas shqiptarë të cilët kanë aplikuar pranë…

Read More

Njoftim – Kujdes!

pas

Njoftim – Kujdes! Pas daljes së Qarkores së re nr. 28, të dt. 4/08/2015, Federata në vijimësi të infomimit tuaj të saktë dhe në kohë, të interpretimit të kësaj qarkoreje Ju bëjmë me dijse se kjo qarkore veçse ofron shumë zgjidhje, njëkohësisht fsheh dhe shumë “kurthe”. Për pasojë duhe të bëni kujdes të madh në rastet: a) Kur dorëzoni me vullnet të lirë (pa prezencën e juristit) në YPES (Ministrinë e Jshtmë) apo ne Periferi për arsye të jashtëzakonshme etj. – Në këtë rastë duhet kujdes i madh, pasi qarkorja thekson: Mungesa i një apo më shumë dokumenteve në dosje…

Read More

Njoftim!

ta

Njoftim! Ditën e Mërkur, më dt. 10 Qershor 2015, në orën 18:00 fillojnë FALAS mësimet për gjuhën greke, por kryesisht për mësimin e Historisë dhe Gjeografisë të Greqisë, për të gjithë aplikantët shqiptarë për marrjen e nënshtetësisë greke. Kjo nismë e Federatës bëhet në kuadër të informimit sa më të mirë të bashkatdhetarëve tanë, të cilët kanë aplikuar për nënshtetësi greke – politografisi, dhe ndeshen me pyetje shumë të “çuditshme” dhe më pas humbasin Provimin – Intervistën nga Komsioni i Vlerësimit të Aplikantëve. Rregjistimet kanë filluar, të gjithë të interesuarit mund të vijnë pranë “Qendrës Kulturore Shqiptare” në Greqi, që ndodhet…

Read More

Vallja dhe kënga tradicionale në kryqëzimin e kulturave!

xoos 1

Vallja dhe kënga tradicionale në kryqëzimin e kulturave! Më 6 Tetor, 2013, ditë e diel ora 19:30 në teatrin veror “Dora Stratou” – Lofos Filopapou, Ano Petralona, seksioni i Athinës i Këshillit Ndërkombëtar të Valleve të UNESCO-s, organizon evenimentin social-kulturor me titull: “Vallja dhe kënga tradicionale në kryqëzimin e kulturave”! Në këtë eveniment me rëndësi të madhe social-kulturore do të marrin pjesë valltarë nga: Shqipëria, Egjipti, Argjentina, Afrika, Bullgaria, India, Kolumbia, Kuba, Kurdistani, Palestina dhe Polonia, të cilët me vallet e tyre do të hedhin hapa duke reflektuar në performancë; mërgimin dhe atdheun e tyre, agoninë dhe nostalgjinë, edhe më…

Read More

“Pegasi” fluturon në Korinth

1208774_650159231676004_1299893833_n

Redaksia e Revistës Letrare dhe Artistike “Pegasi” , në bashkëpunim me Shoqatën e Emigrantëve Shqiptarë në Korinth dhe Lidhjen e Mësuesve Shqiptarë në Greqi,organizojnë një takim me lexuesit dhe bashkëpunëtorët e Revistës, në Korinth, më 27 shtator 2013, në

Read More

Njoftim!

zappa

Njoftim! Ditën e diel, më 22-092013, në orën 11 paradite në Megaro Zapio (pranë parlamentit), organizohet piknik nga Shoqëria “Lunxhëria” (takim), dedikuar veprimtarisë bamirëse të Vangjel e Kostandin Zhapa, bashkatdhetarëve tanë. Jeni të gjithë të mirëpritur!

Read More

Të dashur bashkatdhetarë!

fede

Të dashur bashkatdhetarë!  Vendi në të cilin jetojmë dhe na priti me ngrohtësi ndodhet në krizë, ekonomike dhe shoqërore. Ditën e martë të datës 17 Shtator, muzikanti dhe bashkëqytetari ynë, Pavlos Fissas u vra me gjakftohtësinë më të madhe nga një neonazist, mbështetës i “Agimit të Artë”. Ditën e djeshme ishte radha e një bashkatdhetari shqiptar 20 vjeç, i cili u dhunua egërsisht nga neonazistët në qytetin e Lamias. Për vite me radhë neonazistët kanë kryer krime ndaj emigrantëve dhe të gjithë shtresave të tjera të dobëta e të pambrojtura të shoqërisë si dhe të kundërshtarëve të tyre politike në…

Read More