My Twitter Feed

December 17, 2018

Aktivitete:

-

Monday, September 19, 2016

PROJEKT STATUT i “FEDERATA E SHOQATAVE SHQIPTARE NË GREQI” -

Wednesday, August 10, 2016

Sekretari i Integrimit në Federatë Erlin Miraka zhviloi një takim me zyrtarë të Bashkisë së Athinës. -

Wednesday, March 30, 2016

Njoftim -

Wednesday, March 30, 2016

Njoftim – Kujdes! -

Wednesday, March 30, 2016

Njoftim! -

Wednesday, March 30, 2016

Njoftim – Ανακοίνωση! -

Wednesday, March 30, 2016

Njoftim – Kujdes! -

Wednesday, March 30, 2016

Përfitimi i nënshtetësisë greke për fëmijtë e Brezit të Dytë! -

Wednesday, March 30, 2016

Mesazh mbështetës nga INSTITUTI I ÇËSHTJEVE KOMBËTARE për Federatën dhe Komunitetin Shqiptar në Greqi! -

Wednesday, March 30, 2016

Njoftim! -

Wednesday, March 30, 2016

Kryeministri Edi Rama i përgjigjet pyetjes së kryetarit të FSHSHG-së! -

Tuesday, October 1, 2013

Vallja dhe kënga tradicionale në kryqëzimin e kulturave! -

Sunday, September 29, 2013

Profesorët shqiptarë dhe grekë në Forumin Ekonomik të organizuar nga F.SH.SH.G, Universiteti Mesdhetar dhe Bashkia e Athinës -

Thursday, September 26, 2013

“Pegasi” fluturon në Korinth -

Tuesday, September 24, 2013

Kryetarja e nderit të FSHSHG-së, Flutura Tafilaku përfaqëson komunitetin në IOM për strategjinë e emigracionit -

Saturday, September 21, 2013

Njoftim! -

Saturday, September 21, 2013

Informacionet më të dobishme për emigrantët -

Saturday, September 21, 2013

Historiku i krijimit të Federatës -

Saturday, September 21, 2013

Lejet e qendrimit: Dokumentacioni per cdo kategori -

Saturday, September 21, 2013

federata 2004

Shoqatat që aderojnë në Federatën e Shoqatave Shqiptare në Greqi Adresa: Deligiorgi 55-59, kati 4-t Metaksourgio, Athinë Greqi Emertimi Kryetari Telefon 1 – Sh. “Vllazerimi” Mihal Dusha 6932390627 2 – Sh. “Lushnja” Jovan Mehilli 6976248768 3 – Sh. “Korca” Festim Zaçe 6986086770 4 – Sh. “Liter-Art” Miho Gjini 6983476456 5 – Sh. “Drita”  Nase Jani 6937577107 6 – Sh. “Shqiptre Korinth” Jovan Prifti 6974350519 7 – Sh. “Aspropirgo” Ardian Xhemali 6937128138 8 – Sh. “Emigranti Patra” Kristiana Veliu 6985940009 9 – SH. ” Gruas” Dhimitra Malo 6939665939 10 – Sh. “Rinia” Ilia Thaka 6942487282 11 – Sh. “Puntore” Luan Miha…

Read More

PROJEKT STATUT i “FEDERATA E SHOQATAVE SHQIPTARE NË GREQI”

Foto - Statuti

  PROJEKT  STATUT i “FEDERATA E SHOQATAVE SHQIPTARE NË GREQI” (F.SH.SH.G) —————————– Neni 1 THEMELIMI Themelohet bashkimi i shoqatave shqiptare – Federata, me emërtimin: “FEDERATA E SHOQATAVE SHQIPTARE NË GREQI”; e cila do të shënohet shkurtimisht “F.SH.SH.G.”, me seli qendrore në Athinë; e cila shtrihet dhe verpon në të gjithë territorin administrativ të Republikës së Greqisë. Federata e Shoqatave Shqiptare në Greqi ka karakter Jo – përfituese; Jo – qeveritare; Jo – politike dhe Jo – fetare. Neni 2 QËLLIMET Qëllimet e Federatës janë: Përfaqësimi i shtetasve shqiptarë me rezidencë në Greqi në nivele më të larta shtetërore, shoqërore dhe…

Read More

Sekretari i Integrimit në Federatë Erlin Miraka zhviloi një takim me zyrtarë të Bashkisë së Athinës.

erl

Sekretari i Integrimit në Federatë Erlin Miraka zhviloi një takim me zyrtarë të Bashkisë së Athinës. Takimi kishte si qëllim përforcimin e bashkunimit në sektor të ndryshëm për në të mirë të komunitetit. Nga ana e tyre zyrtarët e Bashkisë së Athinës u treguan të gatshëm për bashkpunim në fushat përkatëse ku duhet më shumë mbështetje nga autoritetet lokale.

Read More

Njoftim

abc

~N J O F T I M~ Federata e Shoqatave Shqiptare në Greqi Seksioni i arsimit Në vigjilje të vitit të ri akademik shkollor 2015 -2016, në shkollën shqipe (mësimi plotësues) pranë Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi, kanë filluar regjistrimet. Regjistrimet do të kryhen 2 herë në javë në ditët e marta dhe të premte të këtij muaji, pranë zyrës së Federatës në adresën: Kapodistriou 38 & 3-i Spetembriou, kati i 4-t Omonia – Athinë Tel.:+30 695 538 4902 Tel.: +30 210 524 7933 Shkolla fillon në 1 Tetor 2015. Ju mirëpresim

Read More

Njoftim – Kujdes!

pasaporta

Njoftim – Kujdes! Keqinterpretime të ligjit 4332/2015 për fitmin e nënshtetësisë greke nga fëmijët e lindur apo të shkolluar në Greqi! Federata e Shoqatave Shqiptare në Greqi, pas pyetjeve të shumta si dhe pas keqinterpretimeve të ligit 4332/2015, të adresuara tek ne të tipit: “Avokati/ja ime më ka thënë se e fitojnë fëmijët nënshtetësinë -edhe pse nuk kemi dokumente-, dhe menjëherë pas tyre e fitojnë edhe ne”, si dhe shumë të tjerë të cilët nuk disponojnë leje qendrimi jo Titullare, ju këshillon të bëni kujdes, se JO të GJITHË kanë të drejtën e aplikimit. Për më shumë detaje lexoni më…

Read More

Njoftim!

kd

Njoftim! Ditën e Enjte, më dt. 3/09/2015, në orën 18:30 në ambientet e Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi zhvillohet mbledhja e radhës e kryesisë së Federatës. Ftohen të marrin pjesë të gjithë kryetarët e shoqatave që aderojnë në Federatë. Kjo mbledhje është e një rëndësie të veçantë. Rendi i ditës do të përmbajë për diskutim tematika aktuale siç janë: gjendja e vështirë e komunitetit, situata e re pas miratimit të ligjit 4332/2015, arsimi dhe shumë çështje të brendshme të Federatës. Për F.SH.SH.G Zëdhënësja e shtypit Brikena Qama

Read More

Njoftim – Ανακοίνωση!

pas

Njoftim – Ανακοίνωση! Federata e Shoqatave Shqiptare në Greqi, në kuadër të realizimit të objektivave të saj, mbështetur në Statut, me epiqendër bashkëatdhetarët (emigrantët) vazhdon përpjekjet e saj pa pushim. Pas ankimeve të shumta nga bashkëatdhetarë që kanë aplikuar në Ministrinë e Brendashme dhe dosjet e tyre, për vitet 2011, 2012, 2013 & 2014, ose nuk janë shqyrtuar ende ose varjon dhënia e vendimit, Federata erdhi në kontakt me organin kompetenet. Pas takimit me përfaqësuesin zyrtarë të Ministrisë së Brendshme, Departamenti i Emigracionit, seksioni i Pierut, Ju bëjmë me dije se të gjithë ata shtetas shqiptarë të cilët kanë aplikuar pranë…

Read More

Njoftim – Kujdes!

pas

Njoftim – Kujdes! Pas daljes së Qarkores së re nr. 28, të dt. 4/08/2015, Federata në vijimësi të infomimit tuaj të saktë dhe në kohë, të interpretimit të kësaj qarkoreje Ju bëjmë me dijse se kjo qarkore veçse ofron shumë zgjidhje, njëkohësisht fsheh dhe shumë “kurthe”. Për pasojë duhe të bëni kujdes të madh në rastet: a) Kur dorëzoni me vullnet të lirë (pa prezencën e juristit) në YPES (Ministrinë e Jshtmë) apo ne Periferi për arsye të jashtëzakonshme etj. – Në këtë rastë duhet kujdes i madh, pasi qarkorja thekson: Mungesa i një apo më shumë dokumenteve në dosje…

Read More

Përfitimi i nënshtetësisë greke për fëmijtë e Brezit të Dytë!

fem

Përfitimi i nënshtetësisë greke për fëmijtë e Brezit të Dytë! Për arsye të lindjes në Greqi dhe të rregjistimit në klasën e parë, të ciklit të ulët fillore. Kriteret dhe kushtet ekzistuese: • Lindja e migrantit (fëmijës) në Greqi • Rregjistrim në klasën e parë fillore • Të jetë në vijimësi të mësimit deri në momentin e aplikimit. • Qëndrim i ligjshëm i të dy prindërve në momentin e aplikimit. • Qëndrim i ligjshëm i të paktën njërit prej prindërve që mbulon pesë (5) vjet nga dita e lindjes së fëmijës, ose dhjetë (10) vjet qëndrim të ligjshëm. • Qëndrim…

Read More

Mesazh mbështetës nga INSTITUTI I ÇËSHTJEVE KOMBËTARE për Federatën dhe Komunitetin Shqiptar në Greqi!

sh

Mesazh mbështetës nga INSTITUTI I ÇËSHTJEVE KOMBËTARE për Federatën dhe Komunitetin Shqiptar në Greqi! ALBANIAN INSTITUTE OF NATIONAL AFFAIRS Tiranë, më 05.07.2015 M E S A Z H Të dashur anëtarë të Komunitetit Shqiptar në Greqi, Sot, Greqia, vendi ku Ju punoni dhe jetoni prej vitesh, po kalon momente të vështira sociale dhe ekonomike. Pas pak orësh aty do të zhvillohet referendumi për t’i thënë “Po” ose “Jo”, reformave të vështira që kërkon Trojka. Ne jemi të ndërgjegjshëm se shoqëria greke së bashku me Ju, Komunitetin Shqiptar në Greqi, keni më shumë se 5-vjet që po përjetoni një nga situatat…

Read More