My Twitter Feed

March 23, 2018

 • Foto - Statuti

  PROJEKT STATUT i “FEDERATA E SHOQATAVE SHQIPTARE NË GREQI”

    PROJEKT  STATUT i “FEDERATA E SHOQATAVE SHQIPTARE NË GREQI” (F.SH.SH.G) —————————– Neni 1 THEMELIMI Themelohet bashkimi i shoqatave shqiptare – Federata, me emërtimin: “FEDERATA E SHOQATAVE SHQIPTARE NË GREQI”; e cila do të shënohet shkurtimisht “F.SH.SH.G.”, me seli qendrore në Athinë; e cila shtrihet dhe verpon në të gjithë territorin administrativ të Republikës së Greqisë. Federata e Shoqatave Shqiptare në Greqi ka karakter Jo – përfituese; Jo – qeveritare; Jo – politike dhe Jo – fetare. Neni 2 QËLLIMET Qëllimet e Federatës janë: Përfaqësimi i shtetasve shqiptarë me rezidencë në Greqi në nivele më të larta shtetërore, shoqërore dhe…

 • erl

  Sekretari i Integrimit në Federatë Erlin Miraka zhviloi një takim me zyrtarë të Bashkisë së Athinës.

  Sekretari i Integrimit në Federatë Erlin Miraka zhviloi një takim me zyrtarë të Bashkisë së Athinës. Takimi kishte si qëllim përforcimin e bashkunimit në sektor të ndryshëm për në të mirë të komunitetit. Nga ana e tyre zyrtarët e Bashkisë së Athinës u treguan të gatshëm për bashkpunim në fushat përkatëse ku duhet më shumë mbështetje nga autoritetet lokale.

 • sh

  Mesazh mbështetës nga INSTITUTI I ÇËSHTJEVE KOMBËTARE për Federatën dhe Komunitetin Shqiptar në Greqi!

  Mesazh mbështetës nga INSTITUTI I ÇËSHTJEVE KOMBËTARE për Federatën dhe Komunitetin Shqiptar në Greqi! ALBANIAN INSTITUTE OF NATIONAL AFFAIRS Tiranë, më 05.07.2015 M E S A Z H Të dashur anëtarë të Komunitetit Shqiptar në Greqi, Sot, Greqia, vendi ku Ju punoni dhe jetoni prej vitesh, po kalon momente të vështira sociale dhe ekonomike. Pas pak orësh aty do të zhvillohet referendumi për t’i thënë “Po” ose “Jo”, reformave të vështira që kërkon Trojka. Ne jemi të ndërgjegjshëm se shoqëria greke së bashku me Ju, Komunitetin Shqiptar në Greqi, keni më shumë se 5-vjet që po përjetoni një nga situatat…

 • Etmond Guri

  Kryeministri Edi Rama i përgjigjet pyetjes së kryetarit të FSHSHG-së!

  Kryeministri Edi Rama i përgjigjet pyetjes së kryetarit të FSHSHG-së! Duke marrë shkas nga njoftimi i zhvillimit të një konference live në twitter të kryeministrit të Republikës së Shqipërisë, Edi Rama, kryetari i Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi, Etmond Guri i drejtoi një pyetje kryeministrit lidhur me prioritetet e kësaj qeverie për emigrantët shqiptarë në Greqi. Kryeministri Rama në përgjigjen e tij të dhënë gjatë kësaj konference on line tha se qeveria që ai drejton do të jetë më pranë emigrantëve se qeveritë paraardhëse.

 • Profesorët shqiptarë dhe grekë në Forumin Ekonomik të organizuar nga F.SH.SH.G, Universiteti Mesdhetar dhe Bashkia e Athinës

  FEDERATA E SHOQATAVE SHQIPTARE NË GREQI, në bashkëpunim me UNIVERSITETINMESDHETAR TË SHQIPËRISË dhe nën kujdesin e çmuar të BASHKISË SË ATHINËS, organizoiforum ekonomik me temë: “Kriza ekonomike në Greqi dhe ndikimi i saj nëShqipëri”.

Aktivitete

Foto - Statuti

PROJEKT STATUT i “FEDERATA E SHOQATAVE SHQIPTARE NË GREQI”

Aug 10, 2016

  PROJEKT  STATUT i “FEDERATA E SHOQATAVE SHQIPTARE NË GREQI” (F.SH.SH.G) —————————– Neni 1 THEMELIMI Themelohet bashkimi i shoqatave shqiptare – Federata, me emërtimin: “FEDERATA E SHOQATAVE SHQIPTARE NË GREQI”; e cila do të shënohet shkurtimisht “F.SH.SH.G.”, me seli qendrore në Athinë; e cila shtrihet dhe verpon në të gjithë territorin administrativ të Republikës së Greqisë. Federata e Shoqatave Shqiptare në Greqi ka karakter Jo – përfituese; Jo – qeveritare; Jo – politike dhe Jo – fetare. Neni 2 QËLLIMET Qëllimet e Federatës janë: Përfaqësimi i shtetasve shqiptarë me rezidencë në Greqi në nivele më të larta shtetërore, shoqërore dhe…

erl

Sekretari i Integrimit në Federatë Erlin Miraka zhviloi një takim me zyrtarë të Bashkisë së Athinës.

Mar 30, 2016

Sekretari i Integrimit në Federatë Erlin Miraka zhviloi një takim me zyrtarë të Bashkisë së Athinës. Takimi kishte si qëllim përforcimin e bashkunimit në sektor të ndryshëm për në të mirë të komunitetit. Nga ana e tyre zyrtarët e Bashkisë së Athinës u treguan të gatshëm për bashkpunim në fushat përkatëse ku duhet më shumë mbështetje nga autoritetet lokale.

sh

Mesazh mbështetës nga INSTITUTI I ÇËSHTJEVE KOMBËTARE për Federatën dhe Komunitetin Shqiptar në Greqi!

Mar 30, 2016

Mesazh mbështetës nga INSTITUTI I ÇËSHTJEVE KOMBËTARE për Federatën dhe Komunitetin Shqiptar në Greqi! ALBANIAN INSTITUTE OF NATIONAL AFFAIRS Tiranë, më 05.07.2015 M E S A Z H Të dashur anëtarë të Komunitetit Shqiptar në Greqi, Sot, Greqia, vendi ku Ju punoni dhe jetoni prej vitesh, po kalon momente të vështira sociale dhe ekonomike. Pas pak orësh aty do të zhvillohet referendumi për t’i thënë “Po” ose “Jo”, reformave të vështira që kërkon Trojka. Ne jemi të ndërgjegjshëm se shoqëria greke së bashku me Ju, Komunitetin Shqiptar në Greqi, keni më shumë se 5-vjet që po përjetoni një nga situatat…

Njoftime

abc

Njoftim

~N J O F T I M~ Federata e Shoqatave Shqiptare në Greqi Seksioni i arsimit Në vigjilje të vitit të ri akademik shkollor 2015 -2016, në shkollën shqipe (mësimi plotësues) pranë Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi, kanë filluar regjistrimet. Regjistrimet do të kryhen 2 herë në javë në ditët e marta dhe të premte të këtij muaji, pranë zyrës së Federatës në adresën: Kapodistriou 38 & 3-i Spetembriou, kati i 4-t Omonia – Athinë Tel.:+30 695 538 4902 Tel.: +30 210 524 7933 Shkolla fillon në 1 Tetor 2015. Ju mirëpresim

pasaporta

Njoftim – Kujdes!

Njoftim – Kujdes! Keqinterpretime të ligjit 4332/2015 për fitmin e nënshtetësisë greke nga fëmijët e lindur apo të shkolluar në Greqi! Federata e Shoqatave Shqiptare në Greqi, pas pyetjeve të shumta si dhe pas keqinterpretimeve të ligit 4332/2015, të adresuara tek ne të tipit: “Avokati/ja ime më ka thënë se e fitojnë fëmijët nënshtetësinë -edhe pse nuk kemi dokumente-, dhe menjëherë pas tyre e fitojnë edhe ne”, si dhe shumë të tjerë të cilët nuk disponojnë leje qendrimi jo Titullare, ju këshillon të bëni kujdes, se JO të GJITHË kanë të drejtën e aplikimit. Për më shumë detaje lexoni më…

kd

Njoftim!

Njoftim! Ditën e Enjte, më dt. 3/09/2015, në orën 18:30 në ambientet e Federatës së Shoqatave Shqiptare në Greqi zhvillohet mbledhja e radhës e kryesisë së Federatës. Ftohen të marrin pjesë të gjithë kryetarët e shoqatave që aderojnë në Federatë. Kjo mbledhje është e një rëndësie të veçantë. Rendi i ditës do të përmbajë për diskutim tematika aktuale siç janë: gjendja e vështirë e komunitetit, situata e re pas miratimit të ligjit 4332/2015, arsimi dhe shumë çështje të brendshme të Federatës. Për F.SH.SH.G Zëdhënësja e shtypit Brikena Qama

pas

Njoftim – Ανακοίνωση!

Njoftim – Ανακοίνωση! Federata e Shoqatave Shqiptare në Greqi, në kuadër të realizimit të objektivave të saj, mbështetur në Statut, me epiqendër bashkëatdhetarët (emigrantët) vazhdon përpjekjet e saj pa pushim. Pas ankimeve të shumta nga bashkëatdhetarë që kanë aplikuar në Ministrinë e Brendashme dhe dosjet e tyre, për vitet 2011, 2012, 2013 & 2014, ose nuk janë shqyrtuar ende ose varjon dhënia e vendimit, Federata erdhi në kontakt me organin kompetenet. Pas takimit me përfaqësuesin zyrtarë të Ministrisë së Brendshme, Departamenti i Emigracionit, seksioni i Pierut, Ju bëjmë me dije se të gjithë ata shtetas shqiptarë të cilët kanë aplikuar pranë…